Mauritius

Afrika keleti partjaitól kb. 3000 km-re, Madagaszkár közelében található vulkáni eredetű, trópusi sziget és ezt körülvevő szépséges korallatollok az Indiai-óceánban.

indulási időpontok

 

 

Mark Twain szavai hűen tükrözik a sziget szépségét, varázsát: ,,Először Mauritiust teremtette meg Isten, és csak aztán, annak mintájára a Mennyországot.”

Az Indiai-óceán gyöngyszemeként is emlegetett vulkáni eredetű, trópusi sziget Afrika keleti partjaitól kb. 3000 km-re, Madagaszkár közelében található. 330 km hosszú partszakaszának több mint felét szépséges korallzátonyok ölelik körül.
A szigetet a XVI. században fedezték fel holland kereskedők, majd az elkövetkezendő évszázadok során a legkülönfélébb etnikumok népesítették be. A multikulturalizmus később nemzeti büszkeségükké vált; indiaiak, kínaiak, kreolok, afrikaiak, európaiak, madagaszkáriak élnek itt tökéletes harmóniában, békességben egymással. A turizmus szigorúan szabályozott, ennek eredményeképpen egy exkluzív, tömegturizmustól mentes úticél alakult ki az igényes utazóközönség legnagyobb örömére.

Káprázatos látványt nyújtanak a botanikus kertek, a cukornád, kávé, tea, dohány, vanília és kókusz ültetvények rendezett parcellái.
Mauritiuson minden megtalálható, amire egy egzotikus álomnyaralás során vágyhatunk: az Indiai-óceán vulkáni kövekkel tarkított, fehérhomokos strandjai elbűvölő színkompozíciót alkotva hívogatják a napfürdőzés szerelmeseit, a korallzátonyokon kedvünkre sznorkelezhetünk, vagy búvárkodhatunk, delfin és bálnalesre indulhatunk, megtekinthetjük az UNESCO világörökség részét képező Le Morne tájegységet, melyet akár egy hidroplánról is megcsodálhatunk. Az aktív pihenést kedvelők a megannyi vízi sportlehetőség mellett nagyokat kirándulhatnak a Black River Gorges Nemzeti Park trópusi erdőinek hűvösében bandukolva, megmászhatják a sziget káprázatos formációkat öltő hegyeit, a golf szerelmeseit nemzetközi színvonalú pályák várják, és a sziget kiváló adottságainak köszönhetően a kite surf rajongói is rendre hódolhatnak szenvedélyüknek. A sziget vallási és kulturális sokszínűségének, gyönyörű természeti környezetének köszönhetően Mauritiuson igazán tartalmas kikapcsolódásban lehet részünk.

Egzotikus előfoglalási akció az IBUSZ-tól!

Miért az IBUSZ-t válassza a Mauritiusi nyaralásához?

 • Előfoglalási kedvezmények 2019. október 31-ig.
 • Garantált csoportos indulások Budapestről az Emirates járatával decembertől márciusig
 • magyar nyelvű helyi asszisztencia
 • Rendszeresen frissülő last minute akciók
 

Szállások

 

Térkép

 

Utazási ajánlatok

9 Éjszaka üdülés Mauritiuson

CSOPORTOS INDULÁSI IDŐPONTOK: 2019. XII. 2–XII. 13. | 2020. I. 21–II. 1. | 2020. II. 4–II. 15. | 2020. II. 18–II. 29. | 2020. III. 10–III. 21.

1.- 2.nap : Budapest – Mauritius

Indulás Budapestről a délutáni órákban, megérkezés a Sir Seewoosagur Ramgoolam Nemzetközi Repülőterére másnap a reggeli órákban, majd transzfer a szállodába és este vacsora a szállodában.

2. - 10. nap: Mauritius

9 éjszaka pihenés az előre kiválasztott szállodában. A szálloda nyújtotta szolgáltatások, animációs programok, esti show-műsorok biztosítják a teljes körű kikapcsolódást Vendégeink számára. A tartózkodás során lehetőség nyílik egyes fakultatív programokra történő jelentkezésre. A fakultatív programokon való részvétel magyar nyelvű asszisztenciával min. 6 főtől lehetséges. A pontos dátum és árak a helyszínen, a helyi asszisztenciával kerülnek egyeztetésre.

11. nap: Mauritius – Budapest

Kijelentkezés a szállodából, szabadprogram, majd transzfer a Sir Seewoosagur Ramgoolam Nemzetközi repülőtérre, majd hazautazás menetrend szerint Budapestre. Érkezés a délelőtti órákban.

Szállások

 

MAURITIUS | Travel Video from Raphael Pöham on Vimeo.

 

Fakultatív programlehetőségek

A VAD DÉL-NYUGAT

Az egésznapos kirándulás a sziget leggyönyörűbb térségébe és legnépszerűbb látnivalóihoz kalauzol minket. A programot a Black River Gorges Nemzeti Park szomszédságában kezdjük, a 90 méter magas Chamarel vízesés és a 7-színű föld megtekintésével. Chamarelbe látogatva okkal érezhetjük, hogy egyenesen a Paradicsomba érkeztünk; a trópusi erdővel körülvett terület a zöld számtalan árnyalatával kápráztatja szemünket, a 7-színű föld különleges színkompozícióinak megcsodálása után óriásteknősöket is láthatunk. Következő állomásunk a chamareli rumgyár, ahol megtudhatjuk, hogyan készülnek a sziget kiváló minőségű rumjai és likőrjei. A bemutató kóstolóval zárul, majd vásárlásra is lesz lehetőség. Ezt követően megebédelünk, majd ellátogatunk a Black River Geroges NP egy kilátópontjához. A nemzeti park számos ritka növény- és madárfajnak ad otthont. Utunk következő állomása a Szent-tó (Grand Bassin / Ganga Talao), mely a sziget - többségében - hindu lakosságának legfőbb zarándokhelye. A hely meghittségét élvezve hasznos információkat tudhatunk meg a hindu vallásról, kellemeset sétálgathatunk a tó partján, miközben körülöttünk kis majmocskák szaladgálnak. Következő állomásunk a Trou aux Cerfs vulkáni kráter, melyet ugyan már sűrűn benőttek a növények és a fák, innen gyönyörű panoráma tárul elénk a környező tropikus lankákra és hegyekre. A napot egy hajómodellgyár megtekintésével zárjuk.

 • Egésznapos kirándulás ebéddel, belépőkkel, magyar nyelven min. 6 főtől – 148 EUR/főtől.

 

A DODÓ NYOMÁBAN / MAURITIUSI KALEIDOSZKÓP 

Látogasson el Mauritius nyüzsgő és izgalmas fővárosába, Port Louis-ba! A fővárosban ismét megtapasztalhatjuk a sziget sokszínűségét. Port Louis – szerény méretei ellenére – meglehetősen sokarcú városka: hindu és keresztény templomok, mecsetek, kínai negyed, régi és modern városrészek egyedülálló kompozíciója, melynek csipkézett hegyek adnak képeslapra illő hátteret. A program során elmegyünk a helyi piacra, majd a tengerparti sétány felé véve utunkat megnézzük a kikötőt, és a Blue Penny Múzeumba is betérünk, ahol a világ legértékesebb bélyegét is megtekinthetjük. Kreol ebédünk eltöltése után a Pieter Both hegység mellett leereszkedünk a Pamplemousses Botanikus Kertig, majd a Cukormúzeumba (L’Aventure du Sucre) is ellátogatunk.

 • Egésznapos kirándulás ebéddel, belépőkkel, magyar nyelven min. 6 főtől – 148 EUR/főtől.

 

DÉLI TÚRA

Látogasson el a sziget varázslatos déli partjára!
Első állomásunk a Bois Chéri Teaüzem és Múzeum, ahol megtudhatjuk, hogyan készülnek a sziget kiváló minőségű teái, mely szintén jelentős export cikkük. Kóstolót követően utunkat tovább folytatjuk a La Vanille Krokodil Parkba, mely természetvédelmi terület. A parkban élő hüllők mellett kisebb állatokat, akváriumot, inszektáriumot és sok-sok óriásteknőst is megcsodálhatunk. A park után Saint Aubin gyarmati birtokára látogatunk, ahol megnézzük a vanília ültetvényeket, a régi cukorgyárat, és rum lepárlóüzemet, melyet kóstoló és ebéd követ. A programot a Gris Gris kilátóponton zárjuk, és elsétálunk a „Síró sziklához” (La Roche qui Pleure), ahol az Indiai-óceán vad arcával is megismerkedhetünk.

 • Egésznapos kirándulás ebéddel, belépőkkel, magyar nyelven min. 6 főtől – 148 EUR/főtől.

 

ÉSZAKI UTAKON

Nézze meg Mauritius bájos, északi oldalát, a végtelen cukornádültetvényeket, kis falvakat, csodás strandokat és az északi part üdülőövezetét, Grand Baie-t.
A program során a gyarmati építészet legtipikusabb példáját, a Chateau de Labourdonnais-t nézzük meg, majd Goodlands hajómodell gyárába is látogatást teszünk. Anse La Raie szemet kápráztató strandjai mellett elhaladva következő állomásunk a Cap Malheureux-ön található vörös tetejű kápolna. Majd a Bain Boeuf-ról szemünk elé táruló, pompás panoráma megtekintése után megérkezünk Grand Baie kis üdülővárosába, ahol ebéd után kellemes sétát tehetünk a Sunset Boulevard-on, vagy kedvünkre vásárolgathatunk a bazárban.

 • Egésznapos kirándulás ebéddel, belépőkkel, magyar nyelven min. 6 főtől – 148 EUR/főtől.

 

További kirándulások dióhéjban:

 • Ile Des Deux Cocos (Kókusz sziget) – egésznapos kirándulás a Blue Bay Marine vízalatti nemzeti parkba, üvegfenekű csónak, sznorkelezés, közben ebéd 126 EUR/főtől.
 • Ile Aux Cerfs (Szarvas sziget) – egésznapos lazítás a világ 10 legszebb strandja közé is beválogatott Ile Aux Cerfts partjain, vízi sportolási lehetőségekkel. Közben ebéd a strandon. 100 EUR/főtől.
 • Delfinekkel úszás – egésznapos kirándulás BBQ ebéddel, a sziget dél-nyugati oldalán, ahol delfinek mellett úszkálva sznorkelezhetünk a korallzátonyon. 85 EUR/főtől.
 • Bálnales – félnapos kirándulás a sziget dél-nyugati oldalára, ahol kis szerencsével megcsodálhatjuk az óceán óriásait. 95 EUR/főtől.
 • Tengeralattjáró – 40 perc merülés 35 méter mélységbe a sziget észak-nyugati oldalán. 130 EUR/főtől.
 • Blue Safari Subscooter – 30 perc merülés subscooterrel 85 EUR/főtől.
 • Vízalatti séta – 30 perc, 2-3 méter mélység 180 EUR/főtől.

Az egésznapos kirándulások magyar nyelvű asszisztenciával, minimum 6 fő jelentkezése esetén lehetségesek és a pontos árak, dátumok a helyszínen kerülnek egyeztetésre. A félnapos kirándulásokon angol nyelvű asszisztencia biztosított.

 

Szállások

 

Menetrendek

Emirates

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest - Dubai 14:50 23:05
Dubai - Mauritius 02:25 09:10
Mauritius - Dubai 23:00 05:40 (+1)
Dubai - Budapest 08:40 11:45

menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

 

Utazási információk

 • Utazás: Emirates menetrendszerinti járatával Budapestről, dubai átszállással, Budapest-Dubai-Mauritius-Dubai-Budapest útvonalon.
 • Repülőtéri transzfer: Mini busszal, busszal vagy autóval történik a létszámtól függően, magyar vagy angol nyelvű asszisztencia várja a vendégeinket a repülőtéren

 

Hasznos tudnivalók a mauritiusi utazáshoz

Hivatalos név:

Mauritiusi Köztársaság

Beutazás:

EU tagállamok polgárai vízummentesen léphetnek a sziget területére max. 30 napra. Az útlevélnek a visszautazástól számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Belépéskor kérhetik a visszautazásra szóló érvényes menetjegy felmutatását, megfelelő anyagi fedezet felmutatása (100 USD/éjszaka).

Deviza előírások:

Hivatalos fizetőeszköz Mauritiusi Rúpia (1 MUR = kb. 8 HUF) A nemzetközileg ismert hitelkártyák többségét elfogadják nagyobb szállodákban, egyes üzletekben, éttermekben, illetve bankokban készpénzfelvételhez. A bankok általában csak 10:00 és 15:00 óra között vannak nyitva hétköznap.

Kilépési illeték:

az interkontinentális repülőjegy ára ezt már tartalmazza.

Hálózati feszültség:

220/230 V

Időeltolódás:

+3 óra október-április között, Magyarország 12.00 óra, Mauritius 15.00 óra

Hivatalos nyelv:

Francia, angol.

Közlekedés:

Baloldali!

Éghajlat:

A Baktérítő közelében fekszik, így éghajlata szubtrópusi. A nyár novembertől májusig, a tél júniustól októberig tart. Nyáron az átlaghőmérséklet 30 °C, télen 25 °C körül van

Egészségügyi tanácsok:

Nincs kötelezően javasolt védőoltás. Csak palackozott ásványvizet, üdítőt, italokat szabad inni.

Diplomáciai képviselet:

Tiszteletbeli konzulátus címe: 144, Ave Des Espadons, Morc. De Chazal, ALBION, Telefonszám: 230-238-3690, Mobiltelefon : 230-5250-8013

Szállások