Green Fares

Lufthansa Group: Úttörő Fenntarthatósági Lépés az Új "Green Fares" Díjszabással

A légiközlekedés iparága az elmúlt években egyre nagyobb nyomás alá került a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében. A Lufthansa Csoport, Európa egyik legnagyobb és legismertebb légitársasági csoportja, most jelentős lépést tett a fenntarthatóság irányába azáltal, hogy bevezette a világ első "Green Fares" díjszabását. Ez az új termék 2023. február 15-től érhető el, és célja, hogy az utasok számára egyszerűbbé és elérhetőbbé tegye a környezettudatos légi utazást.

Hogyan működik a "Green Fares"?

Az új "Green Fares" díjszabás lehetővé teszi, hogy az utasok egyetlen kattintással hozzájáruljanak a repülés okozta szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez. Az utazás során keletkező kibocsátás 20%-át Fenntartható Repülési Üzemanyagok (SAF) használatával kompenzálják, míg a fennmaradó 80%-ot magas minőségű klímavédelmi projektek támogatásával ellensúlyozzák. Az SAF olyan innovatív üzemanyag, amelyet megújuló forrásokból állítanak elő, és jelentősen csökkenti a repülés karbonlábnyomát.

Az új díjszabás további előnyei közé tartozik, hogy az utasok extra státuszpontokat gyűjthetnek, valamint egy ingyenes átfoglalási lehetőséget is kapnak, ami nagyobb rugalmasságot biztosít számukra az utazás tervezésében.

Elérhetőség és Lefedettség

A "Green Fares" díjszabás a Lufthansa Csoport több légitársaságánál is elérhető, beleértve a Lufthansát, az Austrian Airlines-t, a Brussels Airlines-t, a SWISS-t, az Edelweiss-t, az Eurowings Discover-t és az Air Dolomiti-t. Az új díjszabás több mint 730,000 éves járatra alkalmazható Európán belül és Észak-Afrikába, beleértve Marokkót, Algériát és Tunéziát. Az utasok mind Economy, mind Business osztályon foglalhatják a "Green Fares" jegyeket a légitársaságok weboldalain vagy az NDC platformon keresztül.

Vállalati Ügyfelek és Fenntarthatóság

A Lufthansa Csoport nem csak a magánutasoknak, hanem vállalati ügyfeleinek is lehetőséget kínál a fenntarthatóbb utazásra. A vállalati ügyfelek számára egy új termék keretében a jegyár tartalmazza a 20%-os SAF üzemanyag használatát és a fennmaradó CO₂ kibocsátás kompenzációját is. Ezen kívül a vállalati ügyfelek egy CO₂ csökkentési igazolást is kapnak, amely bizonyítja az elért környezeti hatásokat.

Ambiciózus Klímavédelmi Célok

A Lufthansa Csoport ambiciózus célokat tűzött ki a klímavédelem terén. Az egyik legfontosabb célkitűzés, hogy 2050-re a vállalat elérje a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást. Már 2030-ra a 2019-es szinthez képest felére kívánják csökkenteni kibocsátásaikat különböző csökkentési és kompenzációs intézkedések révén. Az útitervet 2030-ig az Independent Science Based Targets Initiative (SBTi) is megerősítette, amely a Párizsi Klímaegyezmény céljaival összhangban áll.

A hatékony klímavédelem érdekében a Lufthansa Csoport kiemelten foglalkozik a flotta modernizációjának felgyorsításával, a Fenntartható Repülési Üzemanyagok használatával, a repülési műveletek folyamatos optimalizálásával, valamint fenntarthatóbb ajánlatok biztosításával mind a magán-, mind a vállalati ügyfelek számára. A vállalat emellett hosszú évek óta aktívan támogatja a globális klíma- és időjáráskutatást is.

A Jövő Légi Közlekedése

A Lufthansa Csoport a "Green Fares" bevezetésével nem csak egy újabb lépést tett a fenntarthatóság felé, hanem úttörő szerepet is vállal a légi közlekedés jövőjének alakításában. Az új díjszabás révén az utasok mostantól még egyszerűbben és tudatosabban választhatják a környezettudatos utazást, ezzel hozzájárulva a világ megóvásához és a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

Forrás:www.lufthansagroup.com