Elindult a téli szezon első charterjárata Salalah-ba az IBUSZ szervezésében

Magyarországon az IBUSZ elsőként vezetett be egy új téli charter desztinációt a mesés Omán fehérhomokos tengerpartjára, Salalah-ba tavaly télen. Az iroda az utasigényekben is mérhető, nagy sikeren felbuzdulva idén már hosszabb téli üzemeltetésre szerződött a Smartwings légitársasággal és a régió szállodáival.

Legnagyobb kapacitásuk az igen közkedvelt Hawana-komplexum all inclusive szállodáiban ( Fanar Beach Hotel, Fanar The Club Resort, Salalah Rotana Resort) és a városban található soft all inclusive Millenium Resort Salalah-ban van, ahol igényeik szerint számtalan szobatípus és szolgáltatás közül választhatnak az utazók.

 

Az említett charterlánccal 2024. október 11-től minden pénteken eljuthatunk a magyar utazóközönség által maximális pontszámmal díjazott üdülőhely 5 csillagos, all inclusive szállodáiba egészen 2025. május 7-ig.

Salalah-ban a pihenni vágyókat garantáltan kellemes, nyári időjárás, meleg tenger és fantasztikus vendégszeretet várja.  A szállodai szolgáltatásokon túl remek fakultatív programokon ismerkedhetnek meg az egzotikus ország megannyi szépségével. A zavartalan pihenésről az IBUSZ ománi partnerirodája és két telepített magyar nyelvű idegenvezető Kiss András és Schrampf Bernadett gondoskodik. AZ IBUSZ az előfoglalási akciójában eddig közel 2500 főt értékesített az összesen 5600 fős kapacitásból.

 

Az idei téli szezon első charterjárata szinte teljesen megtöltött fedélzettel, 177 fővel indult el ma hajnali 5 órakor, s mintegy 6 óra 03 perces repülési idővel landolt Salalah-ban. A Smartwings légitársaság Boeing 737-8 max típusú repülőgépe a képen látható biztonságos és a korábbiakban is alkalmazott útvonalon repült (lásd a Flightradar24 ábráját).

 

Az első járattal egy 46 fős study tour is érkezett az IBUSZ saját irodáinak és viszonteladó partnereinek kollégáival. A járat utasait az Ománi Turisztikai Minisztérium munkatársai nagy szeretettel fogadták Salalah nemzetközi repülőterén.

Omán – a Külügyminisztérium konzuli szolgálatának hivatalos tájékoztatása szerint – biztonságos ország. Az úgynevezett zöld zónába – a IV. biztonsági besorolási kategóriába – tartozik, vagyis a turisták számára biztonságosan látogatható ország.

Az IBUSZ ománi együttműködő partnerei megerősítették, hogy az idei téli szezon már megkezdődött Salalah-ban és az európai turisták nagy számban érkeznek a térségbe. Az országban a legnagyobb vendégszeretettel és biztonságos környezetben várják a visszatérő és új magyar vendégeket is.

 

És hogy milyen volt a fogadtatás a salalah-i szállodákban? Az alábbi videóból kiderül!