Szilveszter Észak- Olaszországban

Olaszország, Szilveszter Észak-Olaszországban , Padova

Utazásunk során Észak- Olaszország ismert és kevésbé ismert, gyönyörű városaival ismerkedünk téli pompájukban, szilveszteri hangulatban.

Az óévet a Szerelmesek városában és a mesés Garda-tónál zárjuk, az új esztendőt pedig Szent Antal, illetve Palladio városában köszöntjük.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

 • körutazás
 • gyalogos városnézés
 • szilveszter
 • 4-5 napos utak
 • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1. nap

Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben rövid pihenő a finomságokat is tartogató Trojane festői alpesi településen, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Olaszországba érve a trieszti öbölben, a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk három ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját. Sétálhatunk a kastélyparkban, illetve egy rövid fakultatív kastélylátogatást is tehetünk. Majd folytatjuk utunkat Padovába, érkezés az esti órákban. Szálláshely elfoglalása, vacsora.

2. nap

Reggeli után Rómeó és Júlia városába, az Adige folyó partján fekvő, romantikus Veronába látogatunk. A történelmi városrész központjában, a látványos Piazza Bra-n áll a város legismertebb nevezetessége, az Aréna. Az elegáns Via Mazzini csillogó kirakatai mentén a nyüzsgő piactérre, a Piazza delle Erbe-re jutunk, ahol freskókkal díszített középkori házak, tornyok, hangulatos éttermek, teraszos kávézók, kis boltok, valamint a város egyik jelképe, az impozáns Torre dei Lamberti található. A Piazza dei Signori-n, az „Urak terén” megismerkedünk a Scala család történetével, megnézzük palotájukat és gótikus síremléküket. Majd ellátogatunk Rómeó és Júlia történetének varázslatos helyszínére, a Capulet házhoz. Rövid szabadidő után Olaszország egyik legszebb alpesi tavával, a pálmafák ölelte, kékeszöld színű Garda-tóval ismerkedünk. Magas hegycsúcsok, olajfaligetek, szőlőlugasok, festői kisvárosok, pálmafás sétányok és kockás abroszos trattoriák teszik igazán varázslatossá a vidéket. A tó déli részén, egy hosszan a vízbe nyúló félszigeten fekszik Sirmione hangulatos városkája. A Garda-tó gyöngyszemének óvárosát a Scaligeri vár őrzi. A mesebeli, bástyákkal megerősített városfalon belül egy igazi ékszerdoboz rejlik. Séta a zegzugos kis utcákon. Rövid szabadidő után visszatérünk szálláshelyünkre, ahol szilveszteri gálavacsorával búcsúzunk az óévtől és köszöntjük az új esztendőt.

Yours, Verona from Matteo Archondis on Vimeo.

3. nap

Újév első napján a magyar történelemhez is kötődő észak-olasz nagyvárossal, Padovával ismerkedünk. A Prato della Valle tér Európa egyik legnagyobb tere, egyben szoborpark, ahol a város történelméhez kapcsolódó személyek szobrai találhatóak. Itt áll a padovai egyetem leghíresebb magyar tanítványának, Báthory Istvánnak a szobra is. A tér mellett elsétálva érünk Szent Antal bazilikájához, mely a kereszténység egyik legpompásabb bazilikája. Az 1310-ben felavatott épület sokban eltér a hagyományos bazilikáktól. Megtekintjük a szent ereklyéit, felkeressük a szent sírját, mely a legautentikusabb hely kívánságaik megfogalmazására. Majd Veneto tartomány egyik legnagyobb művészvárosába, a világszerte „Palladio városa”-ként ismert Vicenzaba látogatunk. Mindenkit elbűvöl nemessége, építészeti formái és kiegyensúlyozott, harmonikus arányai. A látnivalók közül kiemelkedik a Teatro Olimpico, a város színháza, mely egyben Vicenza szimbóluma is. A XVI. századi Bazilika, a Palazzo Valmarana, mind- mind a reneszánsz mester művei. Rövid szabadidő után visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.

4. nap

Reggeli után utazás Udinébe, pihentető séta a hangulatos kisvárosban. Udine megőrizte a régi korok hangulatát. Történelmi belvárosában a középkort idéző épületektől a legdrágább boltokig sok minden megtalálható. A város egyetlen dombjáról gyönyörű panoráma nyílik a környékre, tiszta időben az Alpok vonulatait is látni lehet. Itt található az udinei vár, ami valójában egy palota, valamint Udine legrégebbi temploma. A város egyik jelképe, az aranyszínű Mihály arkangyal szobor már messziről látható. Érdekessége, hogy kinyújtott karja mindig az aktuális széljárást követi. Udine legszebb terén, a Piazza della Liberta-n minden Velencét idézi: az oroszlános kapu, a márványból épült velencei gótikus palota, mely egykoron piactérként funkcionált, a Szent Márk térről ismerős toronyóra (Torre dell'Orologio). A város főterén található a gyönyörű reneszánsz stílusban épült San Giacomo templom, ami a város talán legszebb épülete. A tér körül egymást érik a kávézók, bárok, éttermek. Érdemes megtekinteni a város gótikus stílusban épült katedrálisát, mely belülről lenyűgöző látványt nyújt. Rövid szabadidő után hazautazás technikai pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tudnivalók

 • Utazás: légkondicionált autóbusszal 
 • Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár 
 • Elhelyezés: Padova-ban 4*-os szálloda, 2 ágyas szobáiban
 • Ellátás: félpanzió szilveszteri gálavacsorával
 • Minimum létszám: 35 fő
 • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 3,00 EUR/fő/éj.
 • Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 40-55 EUR/fő.

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz

 

Covid-19 utastajekoztató

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

tovább