Madridi séták

Spanyolország, Madrid , Madrid

Az Aranyháromszög világhírű múzeumai, az ízletes ibériai sonka, a fenséges Gran Vía bevásárlóutca és a Királyi Botanikus Kert csak néhány a sok ok között, amiért érdemes ellátogatni a spanyol fővárosba. Ha pedig már Madridban járunk, Toledót, az ősi királyi székhelyet is útba ejthetjük: garantált az időutazás-élmény.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2017-10-12 - 2017-10-16 129 900 Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás

Program

1. nap Budapest - Madrid

Elutazás Madridba a menetrendtől függően. Transzfer a szállodába, szabadidő.

2. nap  Madrid

 Reggeli a szállodában, majd félnapos autóbuszos és gyalogos városnézés Madridban. Megtekintjük a város lenyűgöző épületeit, a monumentális sugárutakat (Gran Vía, Castellana), a híres szökőkutakat (Cibeles, Neptuno), a hangulatos tereket (Plaza de España, Plaza Mayor, Plaza del Oriente) a Retiro parkot, a Felfedezések emlékművét a Kolumbusz téren, a Királyi Palota környékét. Megismerjük a Habsburg és a Bourbon városrészeket, a modern városrészben betekintést nyerünk a mai Madrid életébe. Délután egyénileg folytathatják a felfedezést az Aranyháromszögben, ahol pár perces sétányira három világhírű múzeum (Prado, Thyssen-Bornemissza, Reina Sofia) felbecsülhetetlen kincsei kápráztatják el a szerencsés látogatót.

3. nap Madrid - Toledo - Madrid

Reggeli után szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás a gyönyörű múzeumvárosba, Toledoba, amely az UNESCO Világörökségek ékköve. A Tajo folyó fölött emelkedő ősi királyi székhely történelmi városmagjának gazdag építészeti és művészeti örökségét a keresztény, muzulmán és zsidó kultúra ötvöződése hozta létre. A panorámát gótikus tornyával uraló katedrális (a belépő a helyszínen fizetendő), a spanyol egyház központja, oltárképeit El Greco, Tiziano, Van Dyck és Goya festették. Megtekintjük El Greco leghíresebb festményét a Szent Tamás templomban (a belépő a helyszínen fizetendő), és a 12. századi, mudejar boltívekkel ékes Santa Maria zsinagógán (a belépő a helyszínen fizetendő) kívül marad idő néhány apró ajándék beszerzésére is. Visszatérés Madridba. Este fakultatív flamenco show sangriával.

Madrid from Mosak on Vimeo.

4. nap Madrid - Segovia - Ávila - Madrid

Reggeli után szabadidő további sétákra Madridban, vagy egész napos fakultatív kirándulás az UNESCO Világörökség, festői Segoviába, amely Kasztília ékessége. Sétánk a tájképet impozáns íveivel uraló, 728 méteres, római vízvezeték lábától indul, hogy a sziklás kiszögellésen, büszke hajóként emelkedő várban (a belépő a helyszínen fizetendő), felkeressük a katolikus királyok lakosztályait. Szabadidejükben, ki ne hagyják a ropogós malacsültet ebédre! Délután az oszlopos városfalával messziről hívogató, UNESCO Világörökség Ávila, Szent Teréz szülővárosa vár bennünket. A spanyol gótika legkorábbi alkotása a katedrális (a belépő helyszíni fizetés ellenében), majd óvárosi sétánk a szent keresztelő kápolnájában ér véget. Visszatérés Madridba.

5. nap Madrid - El Escorial - Budapest

Reggeli a szállodában, majd szabadidő. Délután félnapos kirándulás, a műkincsek sokaságát őrző El Escorialba (a belépő a helyszínen fizetendő), amelyet méltán sorolnak az UNESCO Világörökségek közé. II. Fülöp 16. századi kolostorpalotája a világ nyolcadik csodája, a királyi lakosztályokban és temetkezőhelyen, valamint a bazilikában elhelyezett gyűjtemény impozáns darabjai és a történelmi atmoszféra egyaránt ámulatba ejtik a látogatót. A program a repülőtéren fejeződik be. Hazautazás a menetrend függvényében. A részvételi díj tartalmazza az El Escorial kirándulást az 5.napon, helyszínen fizetendő belépők 45 EUR.

A programok sorrendje változhat.

Utazás: Wizz Air menetrend szerinti járataival
Elhelyezés:  3*-os szállodában
Ellátás: büféreggeli
Minimum létszám: 15 fő

 Fakultatív kirándulások

Program neve: Részvételi díj Ft/fő
Toledo kirándulás (15 fő) 16 900
Segovia-Avila kirándulás (15 fő) 19 900
Flamenco est itallal (10 fő) 19 900

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Madrid(MAD) 16:40 20:10
Madrid (MAD) - Budapest (BUD) 20:50 23:55

A részvételi díj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, a további poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak, a feladható 23 kg-os poggyász felára 22.000 Ft ( február 14.)

Indulási időpontok

2017.10.12 Repülővel 5 nap 4 éjszaka | 129 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›