Római séták az őszi szünetben

Olaszország, Róma és környéke , Róma

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2017-10-20 - 2017-10-24 112 900 Ft/fő-től 99 900 Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • buszos városnézés
  • kultúra
  • gyalogos városnézés
  • városlátogatás
  • városnézés
  • városlátogatás repülővel
  • május 1-i hét
  • őszi szünet
  • október 23-i hét
  • Kulturális élmények gombnyomásra

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a 11.35-kor induló Wizz Air járattal. Érkezés után panorámás városnézés megállással a Szent Pál Bazilikánál. transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.

2-4.nap

Séta, amely érinti a Spanyol lépcsőt, a Trevi-kutat, amelybe ha pénzérmét dobnak biztos a visszatérés az olasz fővárosba, a Miniszteri palotát, a Parlament alsó házát, a kupolájáról híres Pantheont, a szökőkutakkal ékes Navona teret.Esti érkezés esetén a városnézések a későbbi napokon valósulnak meg. Fakultatív látogatás a Vatikáni Múzeumokba és a Szent Péter Bazilikába, helyi közlekedéssel. (Erre a programra technikai okokból kérjük az utazás megrendelésekor jelezzék részvételi szándékukat.) Ez a séta szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. A Vatikán, ez a mindössze 1000 lakosú sajátságos városállam, amely állam az államban, számtalan látnivalót kínál mindössze 0,44 km2-en. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Szt. Péter Bazilika számtalan emlékében, melyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is. A Vatikáni Múzeumban láthatják a Sixtusi Kápolnát Michelangelo freskójával és több más híres alkotás mellett a Laokoon szoborcsoportot is. Félnapos fakultatív program keretében ismerkedés az ókori Róma emlékeivel. Belülről tekinthetik meg a híres gladiátor viadalok színhelyét, a Róma jelképévé vált Colosseumot, megcsodálhatják az ókori Róma központjának romjait őrző Forum Romanumot. A Palatinus dombon időzve képet alkothatnak arról, milyen fényűző életet élhettek a gazdag rómaiak, hiszen Augustustól Septimus Severusig számtalan római császár kedvelt építkezési helye volt ez a terület. Félnapos fakultatív program keretében Róma híres tereire és az Angyalvárba is eljuthatnak. A gyalogséta útvonala: Angyalvár ( belülről),Angyal-híd és a Tiberisz folyó,Campo di Fiori ( Virágos mező tere), Farnese tér és Palota (kívülről). Félnapos fakultatív kirándulás a Rómától 40 km-re taláűlható Tivoliba, amely már az ókorban híressé vált mészkőbányáiról, innen szállítottáka köveket, amelyeket a Colosseum építésénél is felhasználtak.Lewwghíresebb palotája a Villa d'Este, amelynek parkjában 500 különféle formájú és nagyságú szökőkút működik. Liszt Ferenc, a palota vendége itt komponálta a Villa d'Este kútjai című szimfonikus költeményét. Séta a palota reprezentációs termeiben és magánlakosztályaiban.

5.nap

Transzfer a repülőtérre, hazautazás a 14.05-kor induló Wizz Air járattal. Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő 6,00 EUR/fő/éj. A részvételi díj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, nagyméretű kézipoggyász és feladható 23 vagy 32 kg-os poggyász felárért foglalható.

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Róma (FCO) 11:35 13:25
Róma(FCO) - Budapest (BUD) 14:05 15:55

 

Indulási időpontok

2017.10.20 Repülővel 5 nap 4 éjszaka | 112 900  Ft/fő-től 99 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›