Skandináv fjordok, vízesések

Norvégia, Oslo és környéke , Oslo

Patinás, de nyugalmas, diszkrét bájú városok, gleccserekkel, zuhatagokkal szabdalt hatalmas hegyek, fjordok és fjellek, viking fatemplomos, bordó házas falvak, tanyák. Ez Norvégia. A természet hatalmasságát eleganciával és végtelem szeretettel , tisztelettel óvó norvégok. Magyarországtól relative nem messsze, de mégis fényévekre utazhatunk, magunk mögött hagyva a fullasztó nyári hőséget.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2017-08-15 - 2017-08-22 329 900 Ft/fő-től 299 900 Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • buszos városnézés
 • kultúra
 • templomok
 • múzeumok
 • gyalogos városnézés
 • sörgyár
 • világörökség
 • gasztronómia
 • természeti csodák
 • hajózás
 • városlátogatás
 • városnézés
 • 8% előfoglalási kedvezmény

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, érkezés Osloba Transzfer a repülőtérről a szállodába, közben informatív városnézés. Oslo nem büszkélkedhet jelentősebb műemlékekkel és nevezetességekkel, mégis hangulatos, mondhatni: emberléptékű város, olyan, ahol szívesen sétál, gyalogol az ember. Már csak azért is, mert a főváros területének nagy részét erdő borítja. Számos, megtekintésre érdemes múzeuma, építészeti műemléke fákkal körülvéve többnyire a belvárosban található, és gyalogszerrel is könnyen elérhető. Szállásunk elfoglalása.

2.nap

Reggeli a hotelben, szabad program, majd indulás buszunkkal Geilo városának térségébe, szállás.

3.nap

A reggelit követően átkelés a Vöringfoss Vízeséshez, amely a legnagyobb az országban, majd kisebb kitérővel a Tvindenfossen vízesést is megtekintjük. Folytatva utunkat átkelés Norvégia leghosszabb függőhídján, a Hardenger-hídon, utazás Bergenbe. Fenséges vízesések, buja zöld növényzet, kristálytiszta levegő, apró színes faházikók, virágokkal teli parkok és napsütés hajnaltól éjszakáig. A Skandináv-félsziget varázslatos városa Bergen, a norvég település számos emlékezetes látnivalóval várja vendégeit. A zegzugosan kanyargó, macskaköves utcák, a fából készült, választékos lakberendezői ízlésről tanúskodó házak, a szökőkutakkal teli, gondozott parkok azonban még záporok idején is sétára csábítanak. Városnézés csoportkísérőnkkel, majd a szállás elfoglalása.

4.nap

Reggeli után újabb kört teszünk Bergenben. A város központi része a Bryggen, azaz a rakpart. Az itt sorakozó színes, csúcsos oromzatú, hanza stílusban épült fa házikók az UNESCO Világörökségéhez tartoznak. Különleges élmény sétálgatni közöttük, hiszen a szűk átjárókat nem kő, hanem hajópadló fedi. A haragoszöld, jéghideg tenger partján minden nap van halpiac. A tenger friss ?gyümölcsei?: rákok és kagylók közül válogathatunk, s akinek kedve van, megkóstolhatja a nyers lazacos szendvicset vagy a füstölt bálnahúst is. Délután kompátkelés a Világ leghosszabb és legmélyebb fjordján, a Sogne-fjordon. Szállásunk a Jostedalsbreen gleccsermező közelében lesz.

5.nap

Az egész napot a vidék felfedezésének szenteljük. Elsőként a gleccsermezőt fedezzük fel, majd következik a Geiranger fjord, a Világ talán legimpozánsabb fjordja, amelyet Norvégia ékszerének is neveznek. Csaknem 16 kilométer hosszan kacskaringózik a szárazföld belsejébe a More ag Romsdal-hegység 2000 méter magas vonulatai között egészen Geiranger pici városáig. Egy órás hajókázás Geirangerből Hellesyltbe. Ezt követően folytatjuk utunkat Alesund városába, amely 2009-benelnyerte a "legszebb norvég város" címet. Szállásunk is a városban lesz.

6.nap

A reggelit követően utazás Alesund-Favang útvonalon.

7.nap

Reggeli, majd utazás Lillehammer, az 1994-es téli olimpiai játékok helyszínének érintésével Osloba. Szállás Osloban.

8.nap

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Menetrend 2017.08.15-i indulás

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Oslo (OSL) 12:00 14:30
Oslo (OSL) - Budapest (BUD) 09:10 11:30

*Norwegian Air menetrend szerinti járata* **A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják**

Indulási időpontok

2017.08.15 Repülővel 8 nap 7 éjszaka | 329 900  Ft/fő-től 299 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›