Balkán körút

Montenegro, Tengerpart , Herceg Novi

Szerbia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Montenegró legjavát kínálja ez a körút. A Balkán olyan gyöngyszemeit ismerhetjük meg közelebbről, mint a festői Mostar, a legendásan gyönyörű Dubrovnik, a Kotori-öböl és Kotor erődített óvárosa, a kultúrkavalkádnak otthont adó Szarajevó, valamint a szerb főváros, Belgrád, a híres nándorfehérvári várral.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás

Program

1. nap

Elutazás a kora reggeli órákban. Útközben rövid pihenő Szlavónia legnagyobb városában, Eszéken, melynek óvárosát Európa legkedvesebb barokk emlékei között említik. Séta a hangulatos óvárosban, majd folytatjuk utunkat a Neretva- völgyében fekvő, méltán világhírű, festői Mostarba, Csontváry egyik kedvenc helyére. Szállás, vacsora.

2. nap

Reggeli után séta Mostar óvárosában, ahol megcsodálhatjuk az Öreg-hidat, mely Bosznia-Hercegovina szimbóluma, Karadoz bég dzsámiját, a Biscevica utcát és a Tabánt. A város hangulatát, vonzerejét az itt élő népek, kultúrák, vallások, történelmi emlékek adják. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Dubrovnikba, Horvátország legfestőibb, legvonzóbb városába. Gyalogos városnézés az óvárosban, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Megtekintjük a Pile kaput, a városfalat, az Onofrio kutat, a Szt. Balázs-templomot, a Szűz Mária- katedrálist, a Minceta- erődöt. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Montenegróba, a Fekete-hegyek országába. Szállás és vacsora Herceg Noviban.

3. nap

Reggeli után a Kotori- öbölhöz látogatunk, elsőként az öböl névadó várását, Kotort tekintjük meg, melynek óvárosa ugyancsak az UNESCO védelme alatt áll, a Világörökség része. Aszimmetrikus szűk utcák, terek jellemzik, gazdag középkori építészeti emlékművekkel. Az óvárost körülvevő erőd nagysága az egész világon elismert. Számos látnivalói közül megtekintjük az 1166-ban épített, román stílusú Szt. Trifun- templomot és a Szt. Lukács- templomot. Szabadprogram keretén belül séta az óváros ódon falai között. Visszautazás Herceg Noviba, séta a városban. Délután szabadprogram, strandolási lehetőség. Vacsora, szállás.

4. nap

Reggeli után utazás a különleges hangulatú, a keleti és a nyugati kultúrát ötvöző városba, Szarajevóba. Séta a város török negyedében, a nyüzsgő életű Bascarsijan, óratorony, Gazi Husrev bég dzsámi, mely a Balkán legjelentősebb és legimpozánsabb mecsete, szerbtemplom, Gavrilo Princip tábla a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet színhelyén, Miljacka- part. Továbbutazás Karakajba, vacsora, szállás.

5. nap

Reggeli után elutazás a szerb fővárosba, Belgrádba, ahol bejárjuk a híres nándorfehérvári várat. Hunyadi János itt verte vissza a török ostromot, és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. A várból jól látható a Duna-Száva összefolyása, valamint Zimony, ahol Hunyadi János hunyt el. Szabad program a "belgrádi Váci utcában". Érdemes ellátogatni egy kisvendéglőbe, ahol megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, például a csevapcsicsát. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

Indulási időpontok

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!