Új kézipoggyász szabály a Wizz Airnél

A Wizz Air új kézipoggyász szabályzatot vezet be

2012.10.03. 14:05 | Turizmus Panoráma Bulletin  

A Wizz Air nyilvánosságra hozta új, október 4-től életbe lépő kézipoggyász szabályzatát, amelynek célja a fedélzeti zsúfoltság csökkentése, a nagyméretű kézipoggyászok okozta kellemetlenségek minimalizálása.

 

Ennek érdekében a fedélzetre kisméretű kézipoggyászukat (maximum 42x32x25cm) felvivő utasoknak továbbra sem kell fizetniük, ám a nagyméretű kézpoggyászokért (maximum 56x45x25cm) a légitársaság a jövőben 2750 forintot számít fel. 
Az utasok a biztonsági ellenőrzés után a reptéren vásárolt termékeket továbbra is díjmentesen vihetik fel a járatra. A szabályzat nem vonatkozik az október 4. előtti foglalásokra, illetve az október 24. előtt induló járatokra, kivéve a próbaüzemben részt vevő London-Katowice járatot, ahol a szabályzat már életbe lépett, de nem vonatkozik a Wizz Air Ukraine által üzemeltetett járatokra. A légitársaság várakozásai szerint a nagyméretű kézipoggyászra vonatkozó online díj arra ösztönzi majd az utasokat, hogy kisebb kézipoggyászt vigyenek fel a gépre. A várható megtakarításokat a Wizz Air megosztja az utasaival, így minden október 24-i vagy későbbi járatra újonnan foglalt repülőjegy árát 1400 forinttal csökkenti.
-Nem a bevételek növelése, hanem a nagyobb hatékonyság vezérelte a Wizz Airt az Európában egyedülálló szabályzat megalkotására – fogalmazott Váradi József vezérigazgató. Az öt hetes, 20 ezer utast érintő próbaüzem soránugyanis 34 másodperccel csökkent a fordulóidő, ám ez tovább növelhető, ha az utasok is gyakorlottabbak lesznek a rendszer használatában. Szintén a tesztek során derült ki, hogy az utasok 20 százalékkal kevesebb nagy poggyászt vittek magukkal a fedélzetre, és a várakozások szerint gépenként átlagosan 100 kg-nyi súlycsökkenés érhető el, ami éves szinten komoly megtakarítást eredményez.

Kedvencek

Last minute ajánlatok

További Last Minute ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Irakozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legfrissebb és legkedvezőbb ajánlatainkról!

Kattintson ide a feliratkozáshoz

kék szám: 06 40 428 794

IBUSZ katalógusok

Tekintse meg vagy töltse le aktuális katalógusunkat!

2014 ITTHON (Szállás, Wellness, Program)
További katalógusok
Elfelejtett jelszó